top of page

Ravitsemusneuvonta

Ikääntyessä proteiinilla on erityinen merkitys lihasvoimaan ja sitä kautta kaikkeen jaksamiseen, myös tasapainoon.

 

Liika proteiini ei kuitenkaan ole hyväksi, vaan se varastoituu elimistöön rasvaksi. Parhaimpia proteiinin lähteitä ovat liha, kananmuna, maito, rahka, juusto ja kasvikunnan tuotteista pähkinät ja pavut. Päivän ateriat kannattaa painottaa niin, että aamiainen on runsas, jotta aineenvaihdunta saadaan käyntiin.

 

Elämä ei kuitenkaan saa olla sellaista, että kaikessa ruokailussa mietitään, onkohan tämä hyväksi terveydelle! Myös herkuttelua saa ja pitääkin olla.

 

Ensitapaamisella kartoitetaan nykyiset ruokailutottumukset ja jos niissä on korjattavaa, mietimme yhdessä miten saisimme ruokailusta sekä terveellisemmän, mutta myös samalla mieleisen. Ruoka on makuasia!

 

Oikean ravitsemuksen löytämisessä auttavat:

  • kehon rasvaprosentin laskeminen (ilmoittaa rasvan määrän prosentteina koko kehon painosta)

  • tarpeitten mukaisen ruokavalion laadinta

  • apu sopivien erlintarvikkeiden valinnassa

  • helpot ja käytännönläheiset ohjeet

ruokakolmio_719x.jpg
bottom of page