top of page

Parempaa toimintakykyä monipuolisella liikunnalla.

Tarjoamme ohjattua liikuntaa sekä yksilöille että ryhmille.

Liikuntapalvelumme perustuvat terveysliikuntaan, tavoitteena aina asiakkaan toimintakyvyn parantaminen tai ylläpito. Ohjaus on joko henkilökohtaisesti tai ryhmälle. Meiltä myös Personal Trainer-palvelut.

Yleisin syy iäkkäällä palvelutaloon siirtymisellä on lihasvoiman heikkeneminen. Erityisen paljon on saavutettavissa jalkalihasten vahvistamisella sekä tasapainoharjoituksilla, sillä vanhemmalla iällä kaatuminen on usein kohtalokasta.

 

Tutkimustulokset viittaavat vahvasti siihen, että liikunnallinen
elämäntapa lisää tervettä ja aktiivista elinaikaa. Ikääntyessä säännöllinen ja monipuolinen liikkuminen ehkäisee ja hoitaa monia sairauksia sekä ylläpitää ja parantaa toimintakykyä.

Yleisin ohje terveysliikunnan harrastamiseen ikääntyneille on UKK-Instituutin ylläpitämä ohje yli 65-vuotiaille. Tässä suositellaan viikoittain reipasta liikuntaa 2 tuntia 30 minuuttia, joka voidaan jakaa useampaan pieneen jaksoon. Liikuntaharrastamisen aloitukseen sopii hyvin kävely, jolla saadaan nostettua peruskuntoa.

 

Palvelun suunnittelutapaaminen on maksuton. Tapaamisessa selvitetään asiakkaan kunto erilaisin kyselyin ja tarvittaessa kuntotestein sekä kartoitetaan, miten mahdollista liikuntasuunnitelmaa aloitetaan toteuttaa ja ylipäätään, johtaako tapaaminen asiakassuhteeseen. Mietitään yhdessä, onko paras vaihtoehto kotona vai esimerkiksi kuntosalilla. Onko liikuntasuunnitelman teko riittävä vai tarvitaanko jokaisen harjoittelun yhteydessä henkilökohtaista neuvontaa.

Liikunnanohjaus

Harjoittelu voi olla esimerkiksi:

  • ohjattua liikuntaa kotona

  • ohjattua liikuntaa kuntosalilla

  • sauvakävely

  • uinti, vesijumppa

  • ulkoilu

bottom of page