top of page

Liikunnanohjaus

Yrityksemme liikuntapalvelut ovat joko henkilökohtaisesti tai ryhmille ohjattuja.

Yleisin syy iäkkäällä joutua laitoshoitoon on lihasvoiman heikkeneminen. Erityisen paljon on saavutettavissa jalkalihasten vahvistamisella sekä tasapainoharjoituksilla, sillä vanhemmalla iällä kaatuminen on usein kohtalokasta.

 

Tutkimustulokset viittaavat vahvasti siihen, että liikunnallinen
elämäntapa lisää tervettä ja aktiivista elinaikaa. Ikääntyessä säännöllinen ja monipuolinen liikkuminen ehkäisee ja hoitaa monia sairauksia sekä ylläpitää ja parantaa toimintakykyä.

Yleisin ohje terveysliikunnan harrastamiseen ikääntyneille on UKK-Instituutin Liikuntapiirakka yli 65-vuotiaille. Tässä suositellaan viikoittain reipasta liikuntaa 2 tuntia 30 minuuttia, joka voidaan jakaa useampaan pieneen jaksoon. Liikuntaharrastamisen aloitukseen sopii hyvin kävely, jolla saadaan nostettua peruskuntoa.

 

Palvelun suunnittelutapaaminen on maksuton. Tapaamisessa selvitetään asiakkaan kunto erilaisin kyselyin ja tarvittaessa kuntotestein sekä kartoitetaan, miten mahdollista liikuntasuunnitelmaa aloitetaan toteuttaa ja ylipäätään, johtaako tapaaminen asiakassuhteeseen. Mietitään yhdessä, onko paras vaihtoehto kotona vai esimerkiksi kuntosalilla. Onko liikuntasuunnitelman teko riittävä vai tarvitaanko jokaisen harjoittelun yhteydessä henkilökohtaista neuvontaa.

 

Harjoittelu voi olla esimerkiksi:

  • ohjattua liikuntaa kotona

  • ohjattua liikuntaa kuntosalilla

  • sauvakävely

  • uinti, vesijumppa

  • ulkoilu

liikuntapiirakka_485x.jpg
bottom of page